Tip: Fjern det irriterende Pulse-feed fra toppen af din LinkedIn-side

Er du også træt af blokken med ligegyldige nyheder fra Pulse, som bliver vist øverst på din LinkedIn-profilside – og som LinkedIn ikke giver dig lov til at slå fra? Her er opskriften på hvordan du selv kan fjerne den, så du atter kan fokusere på det du kom efter, nemlig dine kontakters updates.

(1) Welcome! | LinkedIn
LinkedIn-profilsiden efter Pulse-nyhederne er fjernet. Nu er der kun relevant indhold tilbage.

Der er masser af små ting i hverdagen, som forstyrrer langt mere end man lige gør sig klart. Fx er mange af de websites, vi bruger til daglig, plastret til med budskaber og indhold, som er helt ligegyldig for os. De har oftest kun til formål at lokke vores dyrebare opmærksomhed hen på ting og produkter, som de der driver websitet har en interesse i at vi køber, besøger eller signer op til.

LinkedIn presser på med Pulse

Tag nu fx LinkedIn – det sociale netværk for professionelle – der ellers gennem årene har glimret ved at være yderst fokuseret på at hjælpe sine brugere med at knytte kontakter og søge job etc. Sidste forår annoncerede LinkedIn at de havde købt nyhedsaggregatoren Pulse for godt 500 mio. kr. og kort tid efter begyndte nyhederne fra Pulse at dukke op i toppen af vores LinkedIn-profilsider. Det var en dyr satsning, og et vigtigt skridt i LinkedIns kamp med bl.a. konkurrenten Facebook om at blive vores foretrukne kilde til skræddersyede nyheder.

Men LinkedIn er øjensynlig ikke helt sikker på, at de mange Pulse-nyheder falder i brugernes smag. I hvert fald er de ikke en af de (ellers talrige) ting man kan få lov til at slå fra under “Indstillinger” på sin LinkedIn-profil. Det opdagede jeg forleden, da jeg var ind og fjerne visningen af jobtilbud (jeg har netop skiftet job og er derfor ikke interesseret p.t.), visningen af updates fra mit extended network (jeg er mest interesseret i mit nære netværk) og visningen af “Trending news” (jeg har masser af andre kilder til dette, som er mere skræddersyet til mine behov). Men Pulse-nyhederne – dem kunne jeg ikke få lov til at slå fra!

AdBlock to the rescue…!

Men når nu LinkedIn ikke vil lade os bestemme selv, så findes der heldigvis andre metoder. En af de smarteste måder er at installere det elegante AdBlock-plugin i sin browser. Plugin’et er egentlig skabt til at fjerne reklamer på alle de websites du besøger. Men ved at indtaste nedenstående kode i et simpelt indtastingsfelt på plugin’ets indstillingsside, kan du på magisk vis opnå, at de irriterende Pulse-nyheder forsvinder på din LinkedIn-profilside:

www.linkedin.com##LI[id="today-news-wrapper"][class="feed-item today-news-el tod-wrpr feed-item-insert"]
www.linkedin.com##LI[id="today-news-wrapper"][class="feed-item today-news-el tod-wrpr"]

Sådan gør du

  • Klik på linket sidst i denne artikel og hent Adblock-plugin’et.
  • Installer det i din browser og find plugin’et indstillinger.
  • Klik på fanebladet “Customize” og indsæt ovenstående kode i indtastningsfeltet.
  • Slå evt. reklamer til igen under fanebladet “Filter lists” (se herunder).

Vupti, nu er du fri for Pulse-nyheder og din LinkedIn-profilside ser lige så rolig og fokuseret ud som dengang, før LinkedIn begyndte også at pushe nyheder.

Du har taget endnu et lille skridt i retning af at skabe mere flow og fokus i dit liv!
:-)

Screenshots af hvordan mine indstillinger er sat op

På billederne herunder kan du se, hvordan jeg har sat mine indstillinger op i henholdsvis LinkedIn og AdBlock, så jeg slipper for Pulse-støj på LinkedIn-profilsiden og stadig kan se reklamer på alle websites.

Reklamerne er en integreret del af mange sites, så hvis de mangler ødelægger det i mine øjne ofte sitenes design. Andre indstillinger kan naturligvis også fint bruges, men dette er den måde som jeg helst vil have min LinkedIn-profilside sat op.

LinkedIn-indstillinger

Account & Settings | LinkedIn
LinkedIn-indstillingerne for hvilke updates, der skal vises på profilsiden. Jeg har fravalgt visning af jobtilbud, “Updates fra mit Extended Network” samt “Trending news”.

AdBlock-indstillinger 1

AdBlock Options-1
Fanbladet “Customize” fra AdBlock-plugin’ets indtillinger. Her indsættes koden, der fjerner Pulse-nyhederne fra LinkedIn-profilsiden.

AdBlock-indstillinger 2

AdBlock Options
Fanbladet “Filter lists” fra AdBlock-plugin’ets indtillinger. Når man fjerner krydset i de to viste checkboxe, bliver reklamer fortsat vist på alle websider.

AdBlock-plugin’et kan downloades her.

Sign op til nyhedsbrevet herunder og følg med i de kommende blogindlæg. Foruden at skrive om personlig produktivitet (fx Getting Things Done) og Flow, vil jeg løbende undersøge konsekvenserne af den digitale udvikling og se nærmere på de mange nye onlineværktøjer, der dukker op.

Tilmeld dig Things in Flows nyhedsbrev

Det var det! Følg med på denne blog for at få flere tips, tricks, detaljer og analyser – enten via Twitter eller som nyhedsbrev. Kommentarer og feedback modtages med kyshånd.

Nybegynder med personlig produktivitet, Flow, digitale arbejdsgange eller online publicering? Så book et introduktions-seminar og få hjælp til at komme godt i gang!

Niels Ole Dam

Niels er stifter og ejer af Things in Flow. Han har arbejdet som både teamleder, journalist, digital konceptudvikler og webredaktør, og har desuden mange års konsulenterfaring med store redaktionelle websites på open source platformen Drupal. Arbejder i dag med coaching inden for personlig produktivitet, samt som mødefacilitator, ekstern projektkonsulent og flowudvikler for en række enkeltpersoner, firmaer og organisationer. Er desuden stærk til dataanalyse med både R, Disco og ProM.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *