Simple systemer er bedre end ingen systemer…

Det virker umiddelbart fjollet, men politiet i Herning er faktisk et rigtig godt eksempel på, at simple systemer er bedre end ingen systemer. Helt uden brug af high tech og digital teknologi er det lykkedes dem at skære antallet af igangværende sager ned med 33%, samt at mindske den gennemsnitlige sagsbehandlingstid med næsten en måned. Som det fremgår af dette tv-indslag, er hemmeligheden noget så enkelt som en ny reol…

https://www.tvmidtvest.dk/nyheder/14-01-2014/2220/reol-hjaelper-politiet

Nej, spøg til side…

Hemmeligheden er naturligvis ikke kun at politifolkene i Herning har fået en ny reol, men derimod at de i forbindelse med indførelsen af den nye reol samtidig har fået et simpelt, robust og frem for alt fælles system for, hvordan de behandler nye sager.

Som altid er det ikke det tekniske fix i sig selv, der betyder noget, men derimod de tanker og ændringer, der ligger bag.

Nøjagtigt lige som man ikke i sig selv bliver mere effektiv og fokuseret af at lave lister hver dag. Hvis ikke man har en god og robust rutine for, hvordan listerne skal omsættes til løste opgaver og et mere fokuseret liv, er det eneste man bliver mere effektiv til blot det: At skrive lister, der ikke bliver omsat til handling…

Så selv om tv-indslaget om politiet i Herning umiddelbart virker fjollet, så er de faktisk rigtigt fornuftigt, det de har gang i.

Simple systemer, er bedre end ingen systemer…
;-)

Niels Ole Dam

Niels er stifter og ejer af Things in Flow. Han har arbejdet som både teamleder, journalist, digital konceptudvikler og webredaktør, og har desuden mange års konsulenterfaring med store redaktionelle websites på open source platformen Drupal. Arbejder i dag med coaching inden for personlig produktivitet, samt som mødefacilitator, ekstern projektkonsulent og flowudvikler for en række enkeltpersoner, firmaer og organisationer. Er desuden stærk til dataanalyse med både R, Disco og ProM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *