Tips til musik med flow og nerve: Wintergatan, computerspil og Game of Thrones

Lyd – og især musik – er en af de bedste genveje, hvis man ønsker at komme i flow, mens man arbejder. Men lydkulissen skal udvælges nøje og skal helst fungere på en måde, der både giver energi og skaber en behagelig baggrund, der ikke fjerner fokus fra det man arbejder med. Her er tre forslag til musik, der kan hjælpe dig med at komme i flow.

Som alle der har beskæftiget sig den med Mihaly Csikzentmihalyis flow-teori ved, så er en af de 5 vigtigste forudsætninger for at komme i flow, at man har mulighed for fordybelse, dvs. at man er i stand til at undgå både indre og ydre forstyrrelser. Og her er lyd en meget vigtig faktor at have kontrol over – især hvis man arbejder i et storrumskontor, som de fleste vidensarbejdere jo gør idag.

Så på med de støjreducerende hovedtelefoner (Bose har en rigtig god model, som ikke er alt for dyre): Her er et par gode tip til musik, der måske kan bringe dig i flow.

Svensk instrumentallyd med fremdrift og spilleglæde

For os der var så heldige at høre det svenske band Wintergatan på sidste års Roskilde Festival er det naturligvis en ekstra stor fornøjelse at genopleve begivenheden. Men andre kan absolut også være med. Musikken er instrumental, men varieret og blive spillet med både drive og stor entusiasme. Tænk Den fabelagtige Amélie fra Montmatre kombineret med spilledåse og skrivemaskine, theremin og xylofon – samt små periodevise strejf af techno og heavy, bare for hyggens skyld.
Fem timers rolige soundtracks hentet fra kendte computerspil

Hvis de glade og velspillende svenskere herover ikke rigtigt falder i din smag, så fortvivl ikke!

Prøv i stedet at klikke på YouTube-videoen herunder.

Videoen rummer 5 timers atmosfærisk soundtrack-musik fra en række store computerspiltitler. Her er skulle der være garanti for lydmæssig flowlykke for de fleste, idet netop flowmekanismerne er noget af det, de dygtigste spiludviklere arbejder allermest med, når der skaber deres spil.
Tre timer med Game of Thrones

Stadig ikke tilfreds?!

Jamen, hvad så med et tre timers soundtrack med al musikken fra de første 3 sæsoner af Game of Thrones?

Billedsiden kan mildest talt kun betegnes som statisk, men det er jo faktisk også helt ok, når nu formålet var at finde noget god baggrundsmusik, der kan hjælpe os til at fokusere på det arbejde, der skal gøres.

NB
Har du et helt fjerde tip til god flowmusik? Så del det meget gerne via kommentarfeltet nederst på denne side.
:-)
Sign op til nyhedsbrevet herunder og følg med i de kommende blogindlæg. Foruden at skrive om Getting Things Done og Flow, vil jeg løbende undersøge konsekvenserne af den digitale udvikling og se nærmere på de mange nye onlineværktøjer, der dukker op.

Tilmeld dig Things in Flows nyhedsbrev:

Det var det! Følg med på denne blog for at få flere tips, tricks, detaljer og analyser – enten via Twitter eller som nyhedsbrev. Kommentarer og feedback modtages med kyshånd.

Nybegynder med GTD, Flow eller online publicering? Book et introduktions-seminar og få hjælp til at komme godt i gang.

Niels Ole Dam

Niels er stifter og ejer af Things in Flow. Han har arbejdet som både teamleder, journalist, digital konceptudvikler og webredaktør, og har desuden mange års konsulenterfaring med store redaktionelle websites på open source platformen Drupal. Arbejder i dag med coaching inden for personlig produktivitet, samt som mødefacilitator, ekstern projektkonsulent og flowudvikler for en række enkeltpersoner, firmaer og organisationer. Er desuden stærk til dataanalyse med både R, Disco og ProM.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *