OmniFocus 2: Skjult hack giver dig de kompakte lister tilbage

En af de største indvendinger mod den OmniFocus 2 for Mac kommer fra garvede brugere, der synes at informationstætheden er alt for lille i den nye version. Her er et simpelt trick, som giver dig de kompakte lister tilbage – sådan nogenlunde.

[Opdatering, 17/10-15]
Det fif, der er beskrevet herunder er (heldigvis) ikke længere aktuelt. Fra og med version 2.3 har folkene bag OmniFocus endelig givet brugerne mulighed for selv at fintune, hvordan de ønsker at deres lister skal se ud. Det tog næsten halvandet år før et af de største ønsker fra kernebrugerne blev ført ud i livet…
Læs mere om den nye feature på OmniFocus’ hjemmeside.
Niels

Folkene bag OmniFocus har altid haft tradition for at give brugeren (næsten lidt for) mange indstillingsmuligheder. Så der var mange superbrugere, der var godt utilfredse, da den nyeste version af programmet kom på gaden forlede med et meget mere lyst og luftigt design – og en væsentligt dårligere informationstæthed, sådan som jeg har skrevet om i denne anmeldelse af Omnifocus 2 for Mac.

Fordi udviklerne har tradition for at tilbyde brugerne mange indstillingsmuligheder, er der dog heldigvis håb om, at der vil blive rettet op på disse issues i kommende opdateringer af programmet.

Nørdede url-genveje slår de kompakte liste til og fra

Hvis man ikke har tid til at vente, så tilbyder OmniGroup faktisk allerede nu en nørdet smutvej, som man selv kan bruge, hvis man ønsker mere kompakte lister.

Smutvejen aktiveres ved at klikke på url’en herunder:
omnifocus:///change-preference?ContentLayout=compact

…og deaktiveres igen med denne url:
omnifocus:///change-preference?ContentLayout

Omnifocus2 compact design
Url-smutvejen aktiverer kompakt design og venstrestillet checkboks (der ikke virker).

Når smutvejen er aktiveret bliver alle opgaver atter vist på kun en linie og med en venstrestillet checkboks, der er gjort mindre. At checkboksen så nu slet ikke fungerer og samtidig er for lille til at man kan tyde dens ekstrainformation er så bare et onde, man må tage med. At hacket findes – og at OmniGroup selv har gjort det tilgængeligt for brugerne på deres hjemmeside – er et tegn på at udviklerne tager indvendningerne alvorligt, og at der vil dukke alternative designmuligheder op engang i fremtiden.

God fornøjelse med de kompakte lister.
:-)

Sign op til nyhedsbrevet og læs mere

Sign op til nyhedsbrevet herunder og følg med i de kommende blogindlæg. Foruden at skrive om Getting Things Done og Flow, vil jeg løbende undersøge konsekvenserne af den digitale udvikling og se nærmere på de mange nye onlineværktøjer, der dukker op.

Tilmeld dig Things in Flows nyhedsbrev:

Det var det! Følg med på denne blog for at få flere tips, tricks, detaljer og analyser – enten via Twitter eller som nyhedsbrev. Kommentarer og feedback modtages med kyshånd.

Nybegynder med GTD, Flow eller online publicering? Book et introduktions-seminar og få hjælp til at komme godt i gang.

Niels Ole Dam

Niels er stifter og ejer af Things in Flow. Han har arbejdet som både teamleder, journalist, digital konceptudvikler og webredaktør, og har desuden mange års konsulenterfaring med store redaktionelle websites på open source platformen Drupal. Arbejder i dag med coaching inden for personlig produktivitet, samt som mødefacilitator, ekstern projektkonsulent og flowudvikler for en række enkeltpersoner, firmaer og organisationer. Er desuden stærk til dataanalyse med både R, Disco og ProM.

2 kommentarer til “OmniFocus 2: Skjult hack giver dig de kompakte lister tilbage”

  1. Kanon fif – lige det, der manglede for at få Omnifocus til at spille max. 1000 tak Niels!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *