Monument Valley vinder Apple Design Award

Hvis man vil unde sig selv en god spiloplevelse er Monument Valley et rigtig fint bud på et lille mobilspil, der er både æstetisk tilfredsstillende og visuelt udfordrende. Spillet udkom i starten af april og vandt tidligere på ugen Apples Design Award 2014. Se her hvorfor spillet er blevet så populært.

monument_valley_game-2501932 mv3 Monument-Valley iosgcrop

Det digitale designfirma Ustwo var tidligere på ugen helt fortjent en af de 12 vindere af Apples Design Award 2014 med spillet Monument Valley.

Spillet kan spilles igennem på et par timer. Men som det ses på traileren og billederne herunder er det undervejs en visuelt set meget tilfredsstillende oplevelse, som fuldt ud er de 25 kr. værd som det fx koster i Apples App Store. Spillet fås til både iOS, Android og Kindle Fire.

Spillet foregår i en verden, der er stærkt inspireret af M.C. Eschers “umulige” geometriske former, hvor op og ned flyder sammen og skaber en surrealistisk baggrund for spillet. Spillet kan kun gennemføres, hvis man overgiver sig til det mærkelige univers, idet hver level er en række visuelle puzzels, hvor opgaven er at hjælpe prinsesse Ida med at komme igennem de forskellige labyrinter.

Udviklerne siger selv, at ambitionen var at skabe et spil, hvor hver scene var smuk nok til at kunne blive printet ud på en plakat og blive hængt op i glas og ramme på væggen. Og af samme grund er det da også muligt undervejs at tage billeder af spillet, direkte til den mobile enheds kamerarulle – ligesom man snart også vil kunne købe grafiske tryk fra spillet direkte fra spillets hjemmeside.

Jeg synes personligt at udviklernes ambition er lykkedes!
:-)
 

Der findes også en behind the scenes-video, hvor folkene fra Ustwo selv fortæller om de tanker de gjorde sig, da de skabte spillet:
Hele prisuddelingen fra Apple Design Awards 2014 kan ses her:
https://developer.apple.com/design/awards/

 

 

Niels Ole Dam

Niels er stifter og ejer af Things in Flow. Han har arbejdet som både teamleder, journalist, digital konceptudvikler og webredaktør, og har desuden mange års konsulenterfaring med store redaktionelle websites på open source platformen Drupal. Arbejder i dag med coaching inden for personlig produktivitet, samt som mødefacilitator, ekstern projektkonsulent og flowudvikler for en række enkeltpersoner, firmaer og organisationer. Er desuden stærk til dataanalyse med både R, Disco og ProM.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *