Bedste TED talks: Dan Ariely taler om adfærdsøkonomi

Dan Ariely er især kendt for at sætte begrebet Predictably Irrational – at vi alle opfører os irrationelt på en yderst forudsigelig måde – på landkortet og for at have introduceret disciplinen adfærdsøkonomi for et større publikum. Her er den inspirerende TED Talk fra maj 2009, hvor han stiller et stort spørgsmålstegn ved, om vi egentlig selv er herrer over vores egne beslutninger. Især hans eksempler vedr. organdonation og bladabonnementer er tankevækkende og værd at have i baghovedet for alle, der forsøger at få andre til at opføre sig på en bestemt måde – eller ønsker at kunne se igennem de smarte fif og bestemme selv.

Med over 1700 TED Talks at vælge mellem er det efterhånden svært at finde rundt i de mange gode ideer på TED.com.  Things in Flow to the rescue! Fremover vil jeg jævnligt præsentere de bedste klassikere fra TED her på thingsinflow.dk om de emner og fra de personer, som jeg personligt har haft allermest glæde, inspiration eller på anden måde udbytte af at se.

God fornøjelse!
:-)

Sådan styrer du folks valg med simple tricks og værdiløse tilbud

Dan Ariely er en all time favorite på TED.com, hvor han i dag har hele 4 talks liggende. Denne talk fra maj 2009 er dog efter min mening den bedste og mest inspirerende – og en fin introduktion til den relativt nye disciplin: adfærdsøkonomi. Talen er baseret på hans bestseller, Predictably Irrational.

TED Talken rummer bl.a. et meget interessant og stadig yderst relevant eksempel på, hvordan magasinet The Economist, blot ved at tilføje et ekstra – og objektivt set værdiløst – tilbud til deres “Abonner nu”-webside, kunne få op mod 84% personer til at vælge den tilbudspakke, som var økonomisk mest fordelagtig for magasinet. Og på hvordan man med en (knapt så overraskende) simpel ændring af tilmeldingsskemaet kan opnå næsten 100% tilmelding til organdonation.

PS
Beklager hvis videoen starter automatisk, når denne webside loader – det er noget TED har bestemt og er ikke noget, man selv kan ændre på.

Niels Ole Dam

Niels er stifter og ejer af Things in Flow. Han har arbejdet som både teamleder, journalist, digital konceptudvikler og webredaktør, og har desuden mange års konsulenterfaring med store redaktionelle websites på open source platformen Drupal. Arbejder i dag med coaching inden for personlig produktivitet, samt som mødefacilitator, ekstern projektkonsulent og flowudvikler for en række enkeltpersoner, firmaer og organisationer. Er desuden stærk til dataanalyse med både R, Disco og ProM.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *