Det skal jeg se på Roskilde 2014 i opvarmingsperioden :-)

Så er det på mandag, det går løs med de første bands på Roskilde Festival 2014. Ikke inde på den rigtige festivalplads, hvor de rigtige bands jo først fra på torsdag spiller rigtig musik til de rigtige festivalgæster. Nej, ude i campingområdet, hvor to scener hvert år byder på et  overflødighedshorn af ny musik fra upcoming bands på vej frem. Her er min liste over de bands jeg glæder mig allermest til at se i år.

For mig er de bands, der spiller i opvarmingsperioden fra mandag til onsdag, noget af det allervigtigste ved Roskilde Festivalen. For her spiller en hel stribe små, lovende, ukendte upcoming bands fra hele Norden. Og fordi de er nye, så spiller de typisk med en nerve og en energi, som mere etablerede bands har svært ved at mønstre.

Mange af dem er så frisk udklækkede, at de stadig kæmper for at finde deres form og derfor stadig eksperimenterer voldsomt med deres musik. Men de tit store nok der, hvor de kommer fra, til at de hver især medbringer en tilrejsende gruppe af die-hard fans, som har en fest, når netop deres yndlingsband spiller. Resultatet er en fantastisk blanding af fest, nervøsitet, musik og energi – med jævnlige nedslag af ægte flow for alle tilstedeværende – som gør mange af koncerterne til en unik oplevelse.

For to år siden var det her Klumben og Raske Penge tog skridtet videre ud til det store publikum. Sidste år var det Mø. Det er her man, når det er bedst, oplever morgendagens stjerner på slap line, i trygge omgivelser, med topprofessionel lyd og lys. Eller – når det er værst – oplever bands, der stå kuede og indadvendte på scenen foran de mange mennesker, mens de mest af alt ligner nogen, der ville ønske, at det hele bare snart ville gå over. Uvisheden er også en del af charmen ved disse koncerter – man ved aldrig rigtig på forhånd, hvordan det kommer til at gå.

Det ligner et supergodt upcoming lineup denne gang

I år er der 39 bands i opvarmningsperioden, så hvis man ikke skal gå død i de mange koncerter, er det godt lige at have checket de forskellige bands ud på forhånd. Her er Roskildes Festivalens bandoversigt for opvarmingsdagene en rigtig god hjælp. Så en fast del af min personlige opvarming er altid en systematisk gennemlytning af alle bands inden turen går til Roskilde!

Roskilde Schedule 2014 – Warmup period
Årets opvarmningsprogram med mine favoritter indtegnet – klik for at hente som pdf.

I år er ingen undtagelse: Her til højre er listen over hvad jeg har på fornemmelsen kan blive rigtig godt (eller i det mindste interessant/mindeværdigt) i år.

Gul betyder “must see”, blå betyder “kunne måske blive godt”, ingen farve betyder “ok at se, hvis det lige passer” og overstreget med rød betyder “det vil jeg gerne slippe for”. Der er 19 “must sees” i år.

Denne gang glæder jeg mig især til at høre Samaris (de bliver store!), Emilie Nicolas, Blaue Blume, Mont Oliver og Kill J – men jeg tror også at Förtress, S!Vas, Snavs og Slöa Knivar kan blive en fest hver på deres insisterende måde!

Ses vi på Roskilde igen i år? Ja, det tror jeg, nok vi gør!
:-D

Niels

[Update: Se også min plan for selve hovedfestivalen – dvs. torsdag til søndag.]

Niels Ole Dam

Niels er stifter og ejer af Things in Flow. Han har arbejdet som både teamleder, journalist, digital konceptudvikler og webredaktør, og har desuden mange års konsulenterfaring med store redaktionelle websites på open source platformen Drupal. Arbejder i dag med coaching inden for personlig produktivitet, samt som mødefacilitator, ekstern projektkonsulent og flowudvikler for en række enkeltpersoner, firmaer og organisationer. Er desuden stærk til dataanalyse med både R, Disco og ProM.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *